אילו מקרים נחשבים רשלנות רפואית?
אם אתם תוהים לגבי הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, עליכם להבין את יסודות המונח "רשלנות רפואית" לצורך הבנת הסיכויים של תביעתכם הפוטנציאלית.
רשלנות רפואית מוגדרת כמעשה או מחדל של רופא, בית חולים או איש מקצוע רפואי אחר תוך מתן טיפול, החורג ממהלך הטיפול הסטנדרטי בקהילה הרפואית, וגורם לפגיעה בחולה.
הצורות הפוטנציאליות של רשלנות רפואית משתנות מאוד, כולל טעויות הקשורות לבדיקה, אבחון מצב, בחירת דרך טיפול, ביצוע הטיפול האמור, מתן טיפול לאחר הניתוח וניהול שוטף של מצב רפואי. הנחת היסוד של רשלנות רפואית היא כי ספק שירותי הבריאות לא העניק טיפול בהתאם לנורמות המקובלות בקרב הקהילה הרפואית מצב המוגדר כחריגה מסטנדרט הטיפול.
מה צריך על מנת להצליח בתביעת רשלנות רפואית?
תביעת רשלנות רפואית ראויה חייבת לכלול את האלמנטים הבאים:
- הגורם הנתבע לא נתן טיפול אשר איש מקצוע רפואי בעל הכשרה, מנוסה ונבון דומה היה נותן באותו מצב או במצב דומה. אי עמידה בסטנדרט זה של טיפול מכונה רשלנות רפואית.
- הרשלנות מצד ספק שירותי הבריאות גרמה לפגיעה בחולה – לתביעת רשלנות רפואית תקפה, אין די ברשלנות בלבד ויש להראות כי קיים קשר סיבתי ישיר בין הרשלנות לבין הנזקים שנגרמו למטופל.
- קיימים נזקים ברורים אשר מקורם בהתנהלות הרשלנית. נזקים אלו יכולים לכלול הוצאות רפואיות מוגברות, הפסדי השתכרות, עזרה אשר נדרשת למטופל וניתנת על ידי גורם שלישי בין אם זה עזרה של בן משפחה ובין אם מדובר בעזרה בתשלום ובעצם כל הוצאה אשר ניתן לכמת אותה ונגרמה כתוצאה מאירוע הרשלנות הרפואית.
צורות נפוצות של רשלנות רפואית
כאמור לעיל, הדרך הספציפית בה מתרחשת רשלנות רפואית ייחודית לכל מקרה ומקרה. עם זאת, ישנן מספר קטגוריות רחבות של רשלנות רפואית המביאות לעתים קרובות תביעות בגין רשלנות רפואית. כמה דוגמאות נפוצות לרשלנות רפואית כוללות:
• אבחון חסר, או אי אבחון.
• אבחון שגוי של מצב רפואי.
•כשלון בלקיחת בהיסטוריה רפואית יסודית מהמטופל.
• אי הזמנת בדיקות מתאימות.
• פירוש מוטעה של תוצאות בדיקה.
• תקשורת לא נכונה בין הרופאים.
• טעויות במהלך הניתוח.
• שגיאות בתרופות: בחירת סוג או מינון שגויים.
• טיפול לא מספק לאחר הניתוח: אי מעקב, מניעת זיהום, מתן הוראות מתאימות לאחר הליך, או שחרור חולה בטרם עת.
כיצד מוכיחים שאכן נגרמה רשלנות רפואית ?
כל אדם הרוצה להגיש תביעת רשלנות רפואית חייב לתמוך אותה בחוות דעת של מומחה בתחום הרלוונטי. לדוגמה, במקרים בהם רוצים לטעון לרשלנות רפואית של נוירולוג יש לצרף חוות דעת של מומחה לנוירולוגיה אשר יסביר את רשלנותו של הגורם אותו מעוניינים לתבוע. חוות הדעת מצורפת לכתב התביעה אשר מוגש לבית המשפט.
קיימים מקרים בהם מצורפות לכתב התביעה 2 חוות דעת ואף יותר, דוגמה למקרה זה היא כאשר רוצים לטעון לרשלנות רפואית בלידה, פעמים רבות במקרים של רשלנות רפואית בלידה הגורם שהתרשל הוא רופא מומחה לגניקולוגיה ומיילדות ובנקודה זו מצרפים חוות דעת של מומחה לגניקולוגיה ומיילדות ומשום שהנזק עמו נותר התינוק הוא נזק בתחום הנוירולוגיה יש מקום לצרף חוות דעת שנייה (נוירולוגית) אשר תתאר את נזקיו של הילוד.
למידע נוסף על מקרי רשלנות רפואית היכנסו לאתר של עורך הדין שמואל קשיוב